Kövess minket!
  
     

A hűtőkamrákról általában

A hűtőkamrákról általában
2014, június 3.

A hűtőkamrákra szükség van mindenhol, ahol élelmiszereket állítanak elő vagy tárolnak, gyárakban, vágóhidakon, üzemekben, hűtőházakban, szupermarketekben, éttermekben. Természetesen a hűtéstechnika nem csak az italok és az életek hűtésére szolgál, hanem megvédi a szennyeződésektől, a hőségtől, a kártékony rovaroktól és rágcsálóktól, továbbá megőrzi az élelmiszerek frissességét. A hűtéstechnikának kiemelt szerepe van még a gyógyszeriparban és a gyógyítás területein is.

A hűtőkamrák kialakításakor nem csak a megfelelő hűtésre és csúszásgátlásra, valamint az illesztésekre kell figyelni, hanem arra is, hogy véletlenül se következzenek be párakicsapódások és kifagyások. A jó hűtőkamra bármikor bővíthető, átalakítható, és átrendezhető.

Hűtőkamra kialakításakor vegyük figyelembe, hogy vannak olyan élelmiszerek, melyeknek enyhébb hűtésre van szüksége, és alacsony páratartalomra, hogy megőrizzék magas vitamintartalmukat, ilyenek például a zöldségek és a gyümölcsök. A borok hűtésekor az italok ízének és zamatának megőrzése a mérvadó szempont.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
huto˜kamra1
A hűtőkamra kialakításának szempontjai

Vágóhidak, szupermarketek, cukrászüzemek és húsfeldolgozó üzemek elengedhetetlen helyisége a hűtőkamra, amely valójában egy szoba, ami olyan, mintha hűtőbe sétáltunk volna....

Close