Mélyhűtők a cukrásziparban
Az édességeket, fagylaltokat, pohárkrémeket, süteményeket és tortákat gyártó létesítményekben elengedhetetlen a nyersanyagok, alapanyagok és díszítőanyagok szakszerű tárolása. Hiszen egy forró nyári napon nincs is jobb egy hűsítő fagylaltkehelynél, a vasárnapi program a családdal is lehet egy közös sütizés, randevúnak pedig romantikus hely lehet egy cukrászda.
Akár a cukrászat mögött van a cukrászüzem, akár nem, mélyhűtőkre mindig szükség van. Legyen szó a fagylaltokról, vagy csak az alapanyagról, amivel díszíteni csak a megfelelő hőfokon lehet, esetleg pohárkrémekről, amiknek szintén kényes a megdermedési idejük. Mindezek értelmében a cukrászüzemekben hatalmas szükség van a megfelelő mélyhűtésre.
A hűtőpultok, ahol a fagylaltok repertoárját és a sütemények kínálatát tekinthetjük meg, szintén egyfajta hűtők, amelyek nem csupán hűtenek, de védik az édességeket a szennyeződésektől, a rájuk szálló rovaroktól is.
A cukrászdákban dolgozóknak kiemelten fontos figyelnie a hűtők hőfokára, hiszen a nem megfelelő hűtés esetén elolvadhatnak az édességek, amely esztétikai, de kár egészségügyi szempontból is igen nagy problémát okozhat.